Kemi

Koncentrationsberegninger

12. maj 2020 af mm31 - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder fast i to opgaver vedrørende koncentrationsberegninger. Er der nogle, der kan hjælpe mig med at forstå beregningerne. Jeg forstår ikke helt, hvilke formler der skal bruges, og hvad de forskellige tal er. Det gælder begge opgaver. 

Håber der er en eller flere, der kan hjælpe:)

1. Hvad bliver den formelle koncentration af CaCl2 20,0 mL 0,3M CaCl2 opløsning fortyndes til 150 mL med demineraliseret vand?

2. To forskellige opløsninger af Al(NO3)3 blandes:

35 mL 0,75 m Al(NO3)3

100 mL 0,12 M Al(NO3)3

Hvad er den formelle koncentration af Al(NO3)3 i blandingen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2020 af janhaa

1: (20*0,3)/150 M = 0,04 M

CaCl2

2: (35*0,75+100*0,12) / (135) M = 0,283 M

Al(NO3)3


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2020 af janhaa

bruker:

C = n/V

n = CV


Svar #3
12. maj 2020 af mm31

Okay tusind tak. Jeg er ikke helt med på, hvorfor at man skal gange 20 med 0,3, og hvorfor man skal gange 35 med 0,75 og 100 med 0,12, og derefter lægge de to tal sammen.


Skriv et svar til: Koncentrationsberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.