Matematik

ligninger

12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan løser man denne opgaven uden brug af geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2020 af peter lind

a) sæt x=y=5 ind i vensre side af ligningen og vis at det bliver 20

b) Find centrum af cirklen C, ved at omskrive cirlens ligning til formen (x-a)2 + (y-b)2 = r2 og brug at CP er normalvektor til tangentens ligning


Svar #3
12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet)

Ahaaaa jeg forstår den første altså A, men kan ikke helt få regnestykket i B til at passe 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2020 af peter lind

Hvad er der galt med dit regnestykke ?


Svar #5
12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet)

(x-a)2 + (y-b)2 = r2 Jeg bruger denne ovenstående formel, men det som om jeg får et fokert tal. - Hvad er CP? 

Mvh. Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2020 af peter lind

Det er et noget uklart svar. Hvordan ha du fundet a, b og r?

(x-a)2 = x2-2ax + a2 så 2a er koefficenten til x du får således at x2-4x = x2 - 4x + 22 -4 = (x-2)2 -4

tilsvarende finder du y


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.