Matematik

Logartime funktioner

14. maj 2020 af frozone7 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af StoreNord

2.)    log(3x) +log(4x)  er det samme som log(3/4)

1.)    5 log x²  er det samme som   5*2*log x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af Capion1


1)  5·2·ln x = 4·3·ln x + 6
     isolér først (ln x)
     og isolér til sidst x
2)  log 2 + log x = log 3 + log x + log 4 + log x
     benyt      log 4 = log (22) = 2·log 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af AMelev

Du skal bruge formlerne FS side 18 ((87), (89), (94) & (96).
Desuden skal du bruge, at e^ og ln hhv. 10^ og log er hinandens inverse ("ophæver hinanden") (85) og (92)

Du kan bruge formlerne
a) Fra venstre mod højre jf #2 eller
b) Fra højre mod venstre, i 1) 

Det nok lettest at benytte a) i 1) og b) i 2).


Skriv et svar til: Logartime funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.