Kemi

Hvordan??

14. maj 2020 af Hejsaaaaa01 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål til en opgave i kemi. 

pH i fordøjelseskanalens væske stiger fra ca. 2,0 i mavesækken til ca. 4,3 i begyndelsen af tyndtarmen og til 7,4 på grænsen mellem tynd- og tyktarm. Beregn [H3O+] og [OH–] de tre steder.

Jeg ved ikke hvordan jeg kan løse den og håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af mathon

vands ionprodukt ved 37°C er:   2,587·10-14 M2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}\textup{ford\o jelseskanal:}&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-2.0}=0.01\;M&&\left [ OH^- \right ]=\frac{2.587\cdot 10^{-14}\;M^2}{0.01\;M}=2.59\cdot 10^{-12}\;M\\\\ \textup{Tyndtarm:}&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-4.3} \;M = 5.01\cdot 10^{-5}\;M&&\left [ OH^- \right ]=\frac{2.587\cdot 10^{-14}\;M^2}{ 5.01\cdot 10^{-5}\;M}=5.16\cdot 10^{-10}\;M\\\\ \textup{Tyk-/tyndtarm:}&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-7.4}\;M=3.98\cdot 10^{-8}\;M&&\left [ OH^- \right ]=\frac{2.587\cdot 10^{-14}\;M^2}{3.98\cdot 10^{-8}\;M}=6.50\cdot 10^{-7}\;M \end{array}         


Skriv et svar til: Hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.