Matematik

Bestem koordinaterne

14. maj 2020 af leuos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er forvirret over, hvordan man løser begge opgaver. Skal jeg lave cirklens ligning til c:x^2+y^2+4x-8y=5.

og m=13x+7y=11 er bare skærringspunkt. Derefter kan jeg sætte det ind i Geogebra og se om de har et skærringspunkt. 

Skal jeg gøre det samme med 2) bare med andre tal?


Svar #1
14. maj 2020 af leuos (Slettet)

k


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af janhaa

#0

Jeg er forvirret over, hvordan man løser begge opgaver. Skal jeg lave cirklens ligning til c:x^2+y^2+4x-8y=5.

og m=13x+7y=11 er bare skærringspunkt. Derefter kan jeg sætte det ind i Geogebra og se om de har et skærringspunkt. 

Skal jeg gøre det samme med 2) bare med andre tal?

ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af janhaa

2)

c: (x+4)^2+(y+2)^2=10\\ \\ m:x=-3y\\ \\ (-3y+4)^2+(y+2)^2=10\\

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2020 af mathon

Du fik svar i
                       https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1959782


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2020 af Skuls

Jeg forstår bare ikke, den måde du har forklaret det på.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2020 af oppenede


1) Det er to ligninger med 2 ubekendte. Isoler den ene ubekendte i den ene ligning, og indsæt det fremkomne udtryk for den isolerede ubekendte i den anden ligning, der dermed kun har en ubekent.

F.eks isoler først y i ligningen m:
                                     y = (11 - 13x)/7

og indsæt udtrykket for y i ligningen c:
      x2 + ((11 - 13x)/7)2 + 4x - 8((11 - 13x)/7) = 5

som er en ligning med kun x som ubekendt, som du kan finde x-værdierne af skæringerne ud fra ved at isolere x. For at finde y-værdierne for skæringerne kan du igen bruge   y = (11 - 13x)/7.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2020 af mathon


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.