Fysik

Forskellige fysik opgaver

14. maj 2020 af UnicornLover - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg søger hjælp til vedhæftede

Håber I kan hjælpe

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af janhaa

1: I = dQ/dt

2: U = RI


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af MandenMedMangeHatte

Prøv selv først.


Svar #3
16. maj 2020 af UnicornLover

Jeg kan ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvad mener du med du ikke kan? Har du prøvet?

Svar #5
18. maj 2020 af UnicornLover

Her får du bud på mine svar, selvom jeg pinlig berørt over dem:

1: C/s = 0,2257/3,548 =  0,0636133

2: U = I * R = 500 Ω * 1,33 A = 665

3: 10,5 / 855 = 0,0122807Ω

4:  3+4+5+8 = 20 * 10 = 200 Ω

5:

1. 25 Ω

2. 20 Ω

6: 807/220 = 3,66818182

Håber du forstår at jeg slet ikke er god til fysik overhovedet.


Svar #6
19. maj 2020 af UnicornLover

var det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2020 af Goten (Slettet)

I opgave 3 har du glemt at omdanne mA til A, men ellers er fremgangsmåden rigtig.

Ved ikke med 4, 5 og 6, men 1 og 2 er rigtige.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2020 af ringstedLC

#5

Håber du forstår at jeg slet ikke er god til fysik overhovedet.

Der er der noget, der er rigtigt.

\begin{align*} \textbf{Opgave 1}\\ I &= \tfrac{q}{t} \\ I &= \tfrac{0.2257}{3.548}\;\left ( \tfrac{C}{s}=A \right )=0.06 \text{\,A} \end{align*}

med kun tre decimaler i data, ville jeg afrunde til højest tre decimaler. Og der mangler enheder, hvilket i fysik er ligeså vigtigt som formler og værdier.

\begin{align*} \textbf{Opgave 2}\\ U &= I\cdot R \\ U &= 500\cdot 1.33\;\left ( A\cdot \Omega=V \right )=665 \text{\,V} \end{align*}

\begin{align*} \textbf{Opgave 3}\\ U &= I\cdot R \\ R &= \tfrac{U}{I} \\ R &= \tfrac{10.5}{855\,\cdot \,10^{-3}}\;\left ( \tfrac{V}{A}=\Omega \right )=12.3 \,\Omega \end{align*}

igen; enheder og afrunding.

Opgave 4 Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1962568#1962594

\begin{align*} \textbf{Opgave 5.1}\\ R_{serie} &= R_1+R_2 \\ R_{serie} &= 800+260\;\left ( \Omega +\Omega=\Omega \right )=1060 \,\Omega \\ \frac{1}{R_{parall.}} &= \frac{1}{R_3}+\frac{1}{R_{serie}} \\ R_{parall.} &= \frac{R_3\cdot R_{serie}}{R_3+R_{serie}} \\ R_{parall.} &= \frac{25\cdot 1060}{25+1060}\;\left ( \frac{\Omega \cdot \Omega}{\Omega +\Omega}=\Omega \right )=24.4\,\Omega \end{align*}

Selvom seriekoblingen er mere end 40 gg større end de 25 Ω, bliver den samlede modstand alligevel mindre end hver af modstandene i kredsløbet.

\begin{align*} \textbf{Opgave 5.2}\\ R_1 &= 120 \,\Omega \;,\; R_2=480 \,\Omega \;,\; R_3=54 \,\Omega \\ R_4 &= 47 \,\Omega \;,\; R_5=20 \,\Omega \;,\; R_6=110 \,\Omega \\ \frac{1}{R_{parall.}} &= \frac{1}{\frac{R_1\,\cdot \,R_2}{R_1\,+\,R_2}+R_3} +\frac{1}{R_4+\frac{R_5\,\cdot \,R_6}{R_5\,+\,R_6}} \\ R_{parall.} &= 44.8\,\Omega \end{align*}

I dine svar på opgave 5 havde det været smart med lidt mellemregninger.

Opgave 6.1 Her er lamperne koblet i serie. Med samme modstand ligger der U/2 over hver lampe:

\begin{align*} U &= I\cdot R \Rightarrow I=\frac{U}{R} \\ P &= U\cdot I=\frac{U^2}{R} \\ P &= \frac{\left (\frac{U}{2}\right )^2}{R}=15 \text{\,W}\;\left ( \frac{V^2}{\Omega}=W \right ) \end{align*}

Opgave 6.2 Her er lamper koblet i parallel. Der ligger U over hver lampe:

\begin{align*} P &= \frac{U^2}{R}=60 \text{\,W}\;\left ( \frac{V^2}{\Omega}=W \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Forskellige fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.