Fysik

Pendul og dens højeste position

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det her. Håber nogen kan hjælpe:)

Et pendul med en masseløs stang på 5 meter sidder fast på en vandret overflade og kan svinge frit. Der bliver skubbet vandret til kuglen med en startfart på 12 m/s. Hvor langt væk vil kuglen være fra dig i x-retningen når den når sin højeste position?

A) 1,1 m

B) 2,7 m

C) 4,4 m

D) 4,8 m

E)  6,2 m

Kuglen er nu i stedet for en masseløs stang sat fast til en masseløs snor. Kuglen bliver nu skubbet med en startfart på 16 m/s. Snoren knækker når kuglen når den samme højde som der hvor snoren er sat fast og fortsætter ud i luften. 

Hvor højt op når kuglen relativt til underlaget?

A) 11 m

B) 13 m

C) 16 m

D) 21 m

E) 26 m 

F) 31 m 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2020 af mathon

      C) 4.4 m


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2020 af mathon

detaljer:
                Når udslaget er så lille, at buelængden kan erstattes af korden:

                \small \begin{array}{lllll} \textup{h\o jden beregnes af:}&h=\frac{v^2}{2\cdot g}=\frac{(12\;\frac{m}{s})^2}{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )}\\\\ \textup{vandret afstand (x) til dig:}&5^2=x^2+(5-h)^2\\\\& x=\sqrt{5^2-(5-h)^2} \end{array}


Svar #3
16. maj 2020 af nfrrf

Nåå okay det giver mening, men hvad med spørgsmål nummer 2?


Svar #4
16. maj 2020 af nfrrf

Årh vent lidt er svaret til spørgsmål 2 ikke 13?


Skriv et svar til: Pendul og dens højeste position

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.