Fysik

Feltstyrke

16. maj 2020 af nfrrf - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, jeg kan simpelthen ikke finde ud af det her. Håber nogen kan hjælpe:)

Fire punktladninger sidder i en kvadratisk firkant med en sidlængden s=0,50 m, ligesom på det vedhæftede billede. De to blå punktladninger har en negativ ladning -q1. De to røde punktladninger har en positiv ladning q1=100 nC. Punktet A er sat midt på den venstre side af kvadratet. 

Hvad er feltstyrken i punktet A?

A) E = 0 N/C

B) E = 4,6*103 N/C

C) E = 1,5*104 N/C

D) E = 2,4*104 N/C

E) E = 2,6*104 N/C

F) E = 3,1*104 N/C

G) E = 3,5*104 N/C


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af peter lind

Brug coulombs lov E = q/(4πε0r2) afstanden tilladningerne til højre finder du af pytagoras. Du kan også bruge symmetribetragtninger


Skriv et svar til: Feltstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.