Kemi

Thermodynamik

16. maj 2020 af Gamletrolden - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Vi har 100g vand udover det vedhæftede billede med opgavebeskrivelsen.

Jeg har det problem at uanset hvordan jeg griber problemet an, så får jeg et helt forkert resultat.

Jeg ved at fællestemperaturen skal være mindre end 90 grader, jeg får dog 360 hvilket jo ikke giver mening.

Jeg sætter:

C_p_(H2O)\Delta T = C_p(Ag)\Delta T

C_p_(H2O)*(T_2-T_y) = C_p(Ag)*(T_2-T_x)

C_p_(H2O)T_2-C_p_(H2O)T_y = C_p(Ag)T_2-C_p(Ag)T_x

C_p_(H2O)T_2-C_p(Ag)T_2 = C_p_(H2O)T_y-C_p(Ag)T_x

(C_p_(H2O)-C_p(Ag))T_2 = C_p_(H2O)T_y-C_p(Ag)T_x

T_2 = \frac{C_p_(H2O)T_y-C_p(Ag)T_x}{(C_p_(H2O)-C_p(Ag))}

Hviket jeg får til 364K

Er der nogen som kan hjælpe? 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af janhaa

Not sure:

C = Q / (m*delta T)

Q = C*m*delta T

Q(vann) = Q(Ag)

75,3*18,02*(90 - x) = 25,4*107,87*(x-2)

x = 6,03 (C)

eller 279 K


Svar #2
16. maj 2020 af Gamletrolden

Forstår bare ikke helt hvordan at delta T for vand kan hedde (90-x) og for Ag hedder delta T (x-2)
Hvorfor er disse to byttet om?

Cp,m er den molære varmekapacitet og burde nok ganges med n = m/M


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2020 af janhaa

#2

Forstår bare ikke helt hvordan at delta T for vand kan hedde (90-x) og for Ag hedder delta T (x-2)
Hvorfor er disse to byttet om?

fordi:

2 < x < 90

right?


Svar #4
16. maj 2020 af Gamletrolden

Ville det svare til at sige at:

-Q(vand) = Q(Ag)


Svar #5
16. maj 2020 af Gamletrolden

LØST.

Bruges #4 så får man det korrekte svar.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. maj 2020 af Soeffi

#4. Minuset skal med fordi, at det den ene afgiver, det modtager den anden. Du kan også bare bruge numerisk-tegn.

Brugbart svar (1)

Svar #7
16. maj 2020 af mathon

            \small \begin{array}{llll} \textup{energiafgivelse}&=&\textup{energimodtagelse}\\\\ \textup{energiafgivelse af vand}&=&\textup{energimodtagelse af s\o lv}\\\\ (5.55\;mol)\cdot \left ( 75.3\;\frac{J}{mol\cdot C} \right )\cdot ((90-F)\;C)&=&(0.29\;mol)\cdot \left ( 25.4\;\frac{J}{mol\cdot C} \right )\cdot ((F-2)\;C)\\\\ 37612.4\;J-\left (417.915\;\frac{J}{C} \right )\cdot F&=&\left ( 7.366\;\frac{J}{C} \right )\cdot F-14.732\;J\\\\ 37627.1\;J&=&425.281\;\frac{J}{C}\cdot F\\\\ \begin{array}{llllllllll} \qquad &&&&&&&&F=\frac{37627.1\;J}{425.281\;\frac{J}{C}}=88.5\;C\end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Thermodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.