Matematik

analytisk geometri

16. maj 2020 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan forklare, hvordan man kan opstille lignningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af ringstedLC

3a Centrum er (0,0). r = d/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2020 af peter lind

Kald centeret fo cirklen C, kald afstanden fra C til gulv for G og kanten af gulvet for K. KCG er en retvinklet trekant hvor du kender CK og GK. Brug pytagoras til at finde CK

Centrum for cirklen bliver (0, |CK|) og radius er oplyst.Dermed har du nok til at finde cirklens ligning

Der er ikke oplyst om koordinatsystemet så jeg går ud fra at (0, 0) er midt på gulvet


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{llll}a)\\& \textup{cirkelligning:}&c\textup{:}&(x-0)^2+(y-0.93)^2=2.64^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2020 af mathon

detaljer:

            \small \begin{array}{llll}a)\\& c\textup{:}&(x-0)^2+(y-(r-p))^2=\left ( \frac{d}{2} \right )^2\\\\&& r-p=\frac{5.28}{2}-\left ( 5.28-3.57 \right )=0.93\\\\&& (x-0)^2+(y-0.93)^2 =2.64^2\end{array}


Svar #6
19. maj 2020 af Emmaa1212

#5

detaljer:

            \small \begin{array}{llll}a)\\& c\textup{:}&(x-0)^2+(y-(r-p))^2=\left ( \frac{d}{2} \right )^2\\\\&& r-p=\frac{5.28}{2}-\left ( 5.28-3.57 \right )=0.93\\\\&& (x-0)^2+(y-0.93)^2 =2.64^2\end{array}

hvad er p? og hvordan kommer du frem til, at b =0,93?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2020 af mathon

p er pilhøjden. 

Resten er beregnet i #5.


Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.