Matematik

Bestem størst mulig tværsnit areal

20. april 2015 af bonnie95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemmer med opgave g og ved jeg skal ind over noget optimering men forstår ikke helt. Opgaven er vedhæftet. Håber i kan hjælpe:-)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

g) Hvis den vandrette sidelængde i kassen kaldes 2x , er den lodrette sidelængde da

        b = √((d/2)2 - x2) + (h - d/2)

og kassens tværsnitsareal A er da

        A = 2x·b = 2x·(h - d/2) + 2x·√((d/2)2 - x2)

Find nu maksimum for funktionen A(x) .


Svar #2
20. april 2015 af bonnie95 (Slettet)

Arh, ja okay tror jeg forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2015 af 12345abc (Slettet)

Er der en der vil uddybe, hvordan den lodrette sidelængde er: √((d/2)2 - x2) + (h - d/2)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Soeffi

#4

b = \sqrt{(\frac{d}{2})^{2} - x^{2}}+ (h - \frac{d}{2})

Her er b længden af kassens lodrette side, hvor

\frac{d}{2}

radius i cirklen,

h - \frac{d}{2}

er afstanden fra gulvet til centrum af cirklen og

\sqrt{(\frac{d}{2})^{2} - x^{2}}

er den del af kassens lodrette side, der ligger over cirklens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning for maksimum areal (engelsksproget udgave).

Først reduceres udtrykket ved at skrivet det op og trykke Enter. Dernæst defineres en funktion (her kaldet f(x)) som sættes lig med det reducerede udtryk. Man skriver fMax(f(x),x) og trykker Enter. Man tager resultatet x = 1,81525, som er x-værdien for rektanglet med det maksimale areal. For at finde det masimale tværsnitsareal sætter man x ind i f(x), dvs. man skriver f(1,81525) og trykker Enter:

Man får det maksimale tværsnitsareal til 8,49 m2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juli 2015 af Soeffi

Rettelse, "i anden" var blevet til "gange 2", da jeg satte udtrykket ind i CAS.


Skriv et svar til: Bestem størst mulig tværsnit areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.