Kemi

Kemi hjælp

17. maj 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej nogle som kan hjælpe med disse svære spørgsmål :) 

En kraftig bilmotor yder effekten 100 HK. 

Drivmidler er benzin (gennemsnitsformel C8H16) med energiindholdet 50 kJ/ gram. 

Motorens virkningsgrad er 35 % 

1) Omregn effekten til Watt (1 HK = 736 W) 

2) Opskriv reaktionensskemaet når benzinen forbrændes

3) Hvor meget benzin skal forbrændes pr. senjyd for at opnå den ønskede effekt når virkningsgraden var 100%

4) Hvor meget benzin skal forbrændes pr. sekund for at opnå den ønskede effekt når virkningsgraden kun er 35%

5) Hvor meget oxygen (rumfang) skal bruges pr. sekund for at brænde benzinmængden i spørgsmål (4)

6) Hvor meget luft skal motoren bruge pr. sekund for at får oxygenmængden fra spørgsmål 5 når der kun er 21 % O2 i atmosfæren ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2020 af janhaa

1) 73600 W

2) C8H16 + 12O2 => 8CO2 + 8H2O


Svar #2
18. maj 2020 af maria2016

Tusind tak Janhaa 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2020 af ringstedLC

3) Når virkningsgraden er 100% bliver alle 50 kJ pr. gram benzin til energi:

\begin{align*} E &= m_{benz.}\cdot \text{Br\ae ndv\ae rdi}_{benz.} \\ m_{benz.} &= \frac{E}{\text{Br\ae ndv\ae rdi}_{benz.}} \\ m_{benz.} &= \frac{P\cdot t}{\text{Br\ae ndv\ae rdi}_{benz.}} \\ \frac{m_{benz.}}{t} &= \frac{P}{\text{Br\ae ndv\ae rdi}_{benz.}} \\ \frac{m_{benz.}}{s} &= \frac{73600}{50\cdot 10^3}\;\left ( \frac{W}{\frac{J}{g}}=g\cdot \frac{W}{J}=\frac{g}{s} \right )=\;?\text{\;g\,benzin\,pr.\,sek.} \end{align*}

4) Når virkningsgraden er 35%, bliver energien reduceret til 35%


Svar #4
18. maj 2020 af maria2016

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.