Matematik

Hjælp til analytisk geometri

18. maj 2020 af Jf902 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opgave b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af janhaa

a)

C = (3, 2) og R = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2020 af AMelev

                                 
a) Se Formelsamlingen (rev. 2019) side 12 (52).
Benyt dit geometriværtøj til tegningen.

b) & c) Benyt geometriværktøjet. Hvilket bruger du? Hvad er du i tvivl om?

b) Afsæt A1 og tegn en diagonal-linjen gennem A1 og centrum C. B1 er skæring mellem linjen og cirklen.
Gør tilsvarende med A2.

c) Mål den spidse vinkel.


Svar #3
18. maj 2020 af Jf902 (Slettet)

Jeg bruger Nspire, som geometriværktøj. 
Jeg er stadig en smule i tvivl omkring b. Er A1 = (0,-2) og A2 = (0,-3)? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2020 af AMelev

Hvis du har de to punkter liggende på cirklen, er den ikke rigtig. Læg lige et billede af din cirkel op.


Svar #5
18. maj 2020 af Jf902 (Slettet)

Her


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textup{A beliggende p\aa \ y-aksen}\\ \textup{hvilket betyder x=0:}&(0-3)^2+(y-2)^2=25\\\\& 9+(y-2)^2=25\\\\& (y-2)^2=16\\\\& y-2=\mp4\\\\& y=\left\{\begin{matrix} -2\\ 6 \end{matrix}\right.\\ \textup{dvs}\\& A_1=(0,-2)\textup{ og }A_2=(0,6) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. maj 2020 af AMelev

#5 Din cirkel er i orden, men punktet (0,-3) ligger jo helt klart ikke på cirklen.

Vælg Geometri > Punkter og linjer > Skæringspunkt(er) > klik på cirklen og y-aksen. Så får du de to skæringspunkter. Højreklik og Navngiv hhv. A1 og A2.

Kan du selv herfra - ellers spørger du bare igen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Diametervinklen er vinklen}\\ \textup{mellem }\overrightarrow{CA_1}\textup{ og }\overrightarrow{CA_2}\textup{:}&v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\left |\bigl(\begin{smallmatrix} 0-3\\-2-2 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 0-3\\ 6-2 \end{smallmatrix}\bigr) \right |}{\sqrt{(-3)^2+(-4)^2}\cdot \sqrt{(-3)^2+4^2}} \right ) \end{array}


Svar #9
18. maj 2020 af Jf902 (Slettet)

Mathon, hvad er det for en formel du bruger til at beregne vinklen? Den mener jeg ikke, at jeg have set før 


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2020 af AMelev

#8 Vektorer er ikke pensum på HF.

#9 Brug dit grafværktøj, jf #7.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juli 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} \textup{diameteren gennem}\\ (0,6)\textup{ har ligningen:}&l\textup{:}\quad y=-\frac{4}{3}x+6\\\\ \textup{diameteren gennem}\\ (0,-2)\textup{ har ligningen:}&m\textup{:}\quad y=\frac{4}{3}x-2\\\\ \textup{den spidse vinkel}\\ \textup{mellem }l\textup{ og }m\textup{:}&\tan(v_{spids})=\left | \frac{-\frac{4}{3}-\frac{4}{3}}{1+\left ( -\frac{4}{3} \right )\cdot \frac{4}{3}} \right |\\\\&v_{spids}=\tan^{-1}\left | \frac{\frac{-8}{3}}{1-\frac{16}{9}} \right |\\\\& v_{spids}=\tan^{-1}\left(\frac{24}{7}\right)=73.74\degree \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.