Matematik

Sandsynlighed

18. maj 2020 af Hjælpmighurtigtt - Niveau: C-niveau
En som kan hjælpe med hvad man skal gøre for at bestemme sandsynligheden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af Jones2929

Jeg vedhæfter løsningen med udregninger. Prøv at forstå svaret - ikke bare tage det. Du må gerne svare, hvis du er i tvivl

Vedhæftet fil:hjælp.PNG

Svar #2
18. maj 2020 af Hjælpmighurtigtt

Tak for svar. Hvad betyder P(A)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2020 af Jones2929

#2 Tak for svar. Hvad betyder P(A)?


P(A) bruges for at finde sandsynligheden for at udvælge et element fra A - i dette tilfælde 220 muligheder ud af 455 muligheder. 

Formlen er sådan her: P(A) = \frac{antal gunstige}{antal mulige}

De mulige er de måder, man kan dække bordet med skårede tallerkener (K(15, 3) = 455). De gunstige muligheder er mulighederne for ikke at få skårede tallerkener (K(12, 3) = 220). 

Man udvælger 220 sandsynligheder ud af 455, og det giver 48% sandsynlighed for, at bordet dækkes uden skårede tallerkener


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.