Kemi

H3PO4 titreres med NaOH

19. maj 2020 af Sofie12354 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har 1 spørgsmål:

I vores forsøg har vi titreret fosforsyre med natriumhydroxid. Jeg skal give eksempler på pH beregninger af støttepunkter til en titrerkurve. Hvilke beregninger kunne man foretage sig? Jeg ved, at ved halv-ækvivalenspunkterne, så vil ph=pKs, pga det et pufferområde, men hvad med de andre punkter, hvordan kan de beregnes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2020 af Heptan

Du kan beregne i ækvivalenspunkterne og helt i starten.

pKa1 = 2.14, pKa2 = 7.20, og pKa3 = 12.37.

Det tredje ækvivalenspunkt plejer man ikke at se.

Brug disse formler:

Start (c(NaOH) = 0). Middelstærk syre med pKs = 2,14.

K_a=\frac{[H^+]^2}{c-[H^+]}

pH=-\log[H^+]

1. ækvivalenspunkt: Amfolyt med pKs1 = 2,14 og pKs2 = 7,20.

2. ækvivalenspunkt: Amfolyt med pKs2 = 7,20 og pKs3 = 12,37

Amfolyt formlen:

pH = (1/2)·(pKs(S) + pKs(Amf))


Skriv et svar til: H3PO4 titreres med NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.