Matematik

procent

22. maj 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

Hej :) 

formlen lyder sådan: 

f(x) = 3 · 1,05^x 

Bestem den månedlige procentvise vækst i antallet af betalende brugere ifølge modellen.

a= 1

r= 0,05

1,05 - 1 = 0,05 

0,05 · 100 = 5% 

er det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2020 af Goten (Slettet)

Ja, væksten er 5%, men a= r +1, så a er 1,05.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2020 af ringstedLC

Hvis x er antal måneder, er den månedslige vækst:

\begin{align*} f(x) &= \underset{3}{\underbrace{b}}\cdot \underset{1\,+\,0.05}{\underbrace{a}}^x \\ r &= a-1=0.05=5\% \end{align*}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.