Matematik

Løs ligning i nspire

22. maj 2020 af sb275 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg skal op til matematik eksamen på mandag, og jeg har meget svært ved at bruge nspire. Hvordan løser man ligningen

 tan(v)=\frac{8}{4} 

med følgende definitioner 0\leq v\leq 90 i programmet?

Facit er v=63,43495, men det kan jeg ikke få programmet til at løse

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2020 af ringstedLC

#0: Da flere af dine nyeste tråde tilsyneladende handler mere om nSpire end om matematik, er det nok på høje tid, at du for en hel del mere tjek på dit værktøj til en eventuel eksamen. Måske hjælper: https://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/TI_nSpire_SW_v2_1.pdf lidt på det.


Svar #2
22. maj 2020 af sb275 (Slettet)

Jeg har prøvet at læse det, men får stadig det her mærkelige svar:


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2020 af ringstedLC

Det tyder på, at du ikke har indstillet til grader.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2020 af AMelev

#0  8/4 = 2!
I Nspire: Arctan(2)
Indstillinger for matematematikfelt > Attributter for matematematikfelt > Vinkel > vælg Grad

Ved solve får du samtlige løsninger til ligningen tan(v) = 2 og ikke kun den, der ligger mellem 0 og 90.


Skriv et svar til: Løs ligning i nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.