Fysik

Mystisk fysik opgave

22. maj 2020 af physique - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg har løst delopgave b i denne opgave fra min fysik eksamen, men er ikke sikker på om jeg har lavet de rigtige antagelser omkring elastisk stød. Nogen der kan fortælle mig hvordan den skal laves? Og måske et facit hvis ikke det bliver for besværligt

Vedhæftet fil: fy4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2020 af janhaa

a)

p=F/A =\frac{0,0182}{7,35*10^{-6}}\,Pa=2,48\,kPa


Svar #2
22. maj 2020 af physique

#1 tak men jeg snakkede om b haha ((:


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2020 af janhaa

#2

#1 tak men jeg snakkede om b haha ((:

obs:

F=ma=m\frac{\Delta v}{\Delta t}=26,5*\frac{0,25}{10,5}\,mN=0,631\,mN


Svar #4
22. maj 2020 af physique

#3 så man skal altså slet ikke bruge impulssætningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2020 af Soeffi


Svar #6
23. maj 2020 af physique

Ingen impulssætning? okay


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2020 af Soeffi

#6.

Hvad har du svaret?


Svar #8
23. maj 2020 af physique

#7

altså den var i min eksamen, og jeg er rimlig sikker på at min besvarelse er forkert. Men jeg fandt den kinetiske energi, beregnede bevægelsens effekt og brugte P=F*v til at finde kraften (Meget forkert)

Jeg er bare ikke overbevist at løsningen er så simpel som F=m*a...


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2020 af Soeffi

#8.

Prøv at vise hele beregningen.


Svar #10
23. maj 2020 af physique

Jeg må indrømme at den er lidt pinlig

Vedhæftet fil:fy42.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. maj 2020 af Soeffi

#10. Du prøver tilsyneladende at bruge F·Δs = Ekin, men kender ikke Δs og har ikke mulighed for at beregne den. Du beregner, hvor langt pinden bevæger sig på 10,2 ms uden nogen modstand, og det er ikke det samme som pindens bevægelse under kontakten med øjet.

Fremgangsmåden i #3 er den rigtige på nær en detalje...

Elastiske sammenstød betyder, at pinden kommer med en bestemt fart mod øjet og forlader øjet med samme fart i modsat retning. Dvs. at Δv = 0,25 m/s - (-0,25 m/s) = 0,50 m/s. Dette tager 10,5 ms, og dermed er gennemsnits-accelerationen: a = (0,50 m/s)/(10,5 ms) = 47,6 m/s2. Heraf får man gennemsnitskraften: 

F = m·a = (26,5·10-6 kg)·(47,6 m/s2) = 1,26 mN

PS: Hvis sammenstødet var fuldstændig uelastisk, så ville man have: Δv = 0,25 m/s, idet øjet standsede pinden, så dens fart gik fra 0,25 m/s til 0.


Svar #12
24. maj 2020 af physique

okay det giver rimlig god mening


Skriv et svar til: Mystisk fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.