Matematik

Vektorer

25. maj 2020 af GHJ789 - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgaven "Udled sammenhængen mennelm skalarprodukt for de to vektorer og vinklen mellem de to vektorer"

Hvad menes der med det, er der en der kan hjælpe mig med hvad det er jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon

Der menes:
                      Hvordan beregnes vinklen mellem to vektorer ved brug af deres skalarprodukt.

                      Udled/bevis denne sammenhæng.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{llll} & v=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )\\\\& \textup{Hvilket du beviser.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2020 af mathon

Hint:
           Skalarproduktet af to vilkårlige enhedsvektorer er lig med cosinus til vinklen mellem enhedsvektorerne.

           \small \begin{array}{llll}& \cos(v)>0\textup{ n\aa r }v\textup{ er spids}\\& \cos(v)<0\textup{ n\aa r }v\textup{ er stump} \end{array}


Svar #4
26. maj 2020 af GHJ789

Stor hjælp, tusind tak


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.