Matematik

Vektor - tegning og hvordan?

26. maj 2020 af kingoman - Niveau: B-niveau

Er i en lidt underlig situation, hvor at jeg faktisk har besvaret opgaven, og fået korrekt, men kan ikke huske hvordan at jeg gjorde for synes ikke jeg kan få regnestykket til at give mening nu (a)
- Yderligere skulle jeg have tegnet resultaterne, men det ved jeg slet ikke hvordan skal gøres grafisk.
Vektoren må jo sættes et vilkårligt sted, men størrelelsesforholdene skal jo give mening, hvilket jeg ikke lige kan lure.

Herunder er min besvarelse



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af AMelev

a) Du har skrevet forkert koordinatsæt til vektor a i din besvarelse, men du har regnet med det rigtige \vec{a}=\binom{2}{3}.. Det, du har skrevet, giver \vec{v}=\binom{6}{-2}.

b) \widehat{\vec{b}}=\binom{2}{1}\Rightarrow 2\cdot \widehat{\vec{b}}=\binom{4}{2}

Tegn \widehat{\vec{b}}=\binom{2}{1} og gør den dobblet så lang, så har du 2\cdot \widehat{\vec{b}} (tjek med koordinatsættet).
Med samme begyndelsespunkkt indtegner du {\vec{c}}
Så tegner du vektoren fra spidsen af {\vec{c}} (rød) til spidsen af 2\cdot \widehat{\vec{b}} (blå), så har du 2\cdot \widehat{\vec{b}}-\vec{c} (sort)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2020 af Trala123 (Slettet)

.


Svar #3
26. maj 2020 af kingoman

#1 Selvfølgelig der fejlen er i a) nu gav det mening igen

Med hensyn til b) så forstår jeg ikke, at du vælger at udregne b (hat) seperat? 
- Og at der på tegningen er tre streger? Skal der ikke kun to, i forhold til opgaverne a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2020 af AMelev

 Jeg havde overset, at du skulle tegne til a) også. Tegningen var til sp. b).

#3
Med hensyn til b) så forstår jeg ikke, at du vælger at udregne b (hat) seperat? 

Jeg gad ikke indtegne b og så dreje den 90º, men det burde man nok gøre i forhold til opgaveformuleringen. Jeg har i teksten over billedet angivet med farvekode, hvad de tre vektorer i billedet viser.

Tegning til a):
Tegn a
I spidsen af den lægges b, men med dobbelt længde (2b). 
Så tegnes vektoren fra start af a til spids af 2b. Det er sumvektoren a + 2b.


Svar #5
26. maj 2020 af kingoman

#4 Tak, så tror jeg det gav mening for mig !


Skriv et svar til: Vektor - tegning og hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.