Matematik

Bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet (−1,f(−1))

27. maj 2020 af Saadjama - Niveau: B-niveau

En funktion ff er givet ved f(x)=f(x)=−3x^3 - 3x-2

Bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet (−1,f(−1))

kan jeg bare få facit??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2020 af PeterValberg

Nej, men du kan få metoden :-)

Se video nr. 6 og 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2020 af Mathias7878

Formlen er givet ved

  \small y = f'(x_0) \cdot (x-x_0)+f(x_0)

hvor

  \small P(x_0,f(x_0)) = P(-1,f(-1))

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2020 af AMelev

#0 kan jeg bare få facit??

Ja, det kan du da. Tegn grafen i dit grafværktøj og indlæg tangenten i det pågældende punkt. Kig på ligningen.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet (−1,f(−1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.