Kemi

Oxidationstal hjælp

27. maj 2020 af matematikersvært10101 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til at finde nogle oxidationstal

CH_3CH_2OH + Cr_2O_7^-2 -> CH_3CH_2COOH+Cr^3+

Jeg har fundet dem til

CH_3CH_2CH_2OH = -2

Cr_2O_7^-2= 6

CH_3CH_2COOH = -0.66

Cr^3+ = 3

Ved CH_3CH_2CH_2OH og CH_3CH_2COOH er forkerte men kan ikke lige gennemskue hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}


Svar #2
27. maj 2020 af matematikersvært10101

Forstår bare ikke hvor R kommer fra 

#1

                   \small \begin{array}{lllll} R\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{Cr}_2{O_7}^{2-}\;\longrightarrow \;R\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}OOH\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +3}}}{Cr}{^{3+}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2020 af janhaa

R: alkyl


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2020 af mathon

\small R=CH_3CH_2-


Svar #5
27. maj 2020 af matematikersvært10101

#3

R: alkyl

#4

\small R=CH_3CH_2-

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Nu forstår jeg, mangen tak Jahaa og Mathon 


Skriv et svar til: Oxidationstal hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.