Kemi

KemiBasis Opgave 104 B oxidationstal hjælp

28. maj 2020 af matematikersvært10101 - Niveau: B-niveau

Hej Folkens jeg har nogle problemer med nogle oxidationstal og er ikke sikker på de er rigtige :(

CH_3CH_2CHOHCH_3(aq) + MnO_4^- -> CH_3CH_2COCH_3(aq)+Mn^2+(aq) 

CH_3CH_2 er en akyl så den skal vi vist ikke gøre noget med. 

CHOHCH_3 får jeg til -1,5

MnO_4^- = 7

COCH_3 = -0,5

Mn^2+ = 2

Håber der nogle der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2020 af janhaa

5CH3CH2CHOHCH3 + 2MnO4- + 6H+ → 5CH3CH2COCH3 + 2Mn2+ +  8H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2020 af mathon

\small R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}HOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{C}OR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \begin{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&5\\ Mn&&5&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer.}

\begin{array}{llll}&\\ \textup{dvs} \end{array}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, C_2H_5CHOHCH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, C_2H_5COCH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2020 af mathon

mindre korrektion

\small \small R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}HOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{C}OR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \begin{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&5\\ Mn&&5&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer.}

\begin{array}{llll}&\\ \textup{dvs} \end{array}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, C_2H_5CHOHCH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, C_2H_5COCH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}


Svar #4
28. maj 2020 af matematikersvært10101

#3

mindre korrektion

\small \small R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{C}HOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;R^1\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{C}OR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\small \begin{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&5\\ Mn&&5&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, R^1CHOHR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, R^1COR^2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer.}

\begin{array}{llll}&\\ \textup{dvs} \end{array}

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, C_2H_5CHOHCH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\, C_2H_5COCH_3\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}

Mangen tak!


Skriv et svar til: KemiBasis Opgave 104 B oxidationstal hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.