Kemi

CO2

28. maj 2020 af ole222 - Niveau: B-niveau

Beregn hvor meget co2 der dannes ved »brænding« af 1 kg caco3

Er ret lost. Tænker selv på n=m/M, men tænker ikke det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2020 af mathon

Hvor mange mol CaCO3 er 1 kg CaCO3?

Under hvilket tryk og hvilken temperatur befinder den dannede CO2 sig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}& \underset{100.0869\; \frac{g}{mol}}{CaCO_3\,_{\textit{(s)}}}\;\longrightarrow\;CaO\,_{\textit{(s)}}\;+\;CO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\& n(CO_2)=n(CaCO_3)=\frac{1000\;g}{100.0869\; \frac{g}{mol}}=9.99132\; mol\\\\ \textup{volumen:}&V_{CO_2}=n\cdot R\cdot \frac{T}{p}=(9.99132\; mol)\cdot \left ( 8.31446\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \frac{T}{p}=\left (83.0724\; \frac{Pa\cdot m^3}{K} \right )\cdot \frac{T}{p} \end{array}


Skriv et svar til: CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.