Matematik

Vektorer

30. maj 2020 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af, håber I kan hjælpe.

Har vedhæftet billede, det er opgave b jeg ikke kan finde ud af, har lavet a

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Aflevering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2020 af Goten (Slettet)

Hvis vektor a og vektor b er ortogonale, giver deres skalarprodukt, også kaldet prikprodukt, nul. Du skal altså sætte ligningen for deres skalarprodukt lig 0 og isolere t.


Svar #2
30. maj 2020 af Ehhdbjbd

opgaven er uden hjælpemidler, hvordan skriver jeg det så op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2020 af Goten (Slettet)

#2

Så må du jo bare løse ligningen analogt - dvs. 'i hånden'. Du skal altså skrive dine udregninger, hvilket du godt må gøre digitalt, hvis du ikke vil aflevere i hånden, men i så fald må du ikke benytte dig af CAS-værktøjers funktioner.

Du starter med at skrive din ligning op:

1*(5t-1)+-2t*3=0

Derefter må du isolere t ved at gøre de samme ting på begge sider af lighedstegnet. Bare husk at få hvert led med i dine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. maj 2020 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} \vec{a}=\binom{1}{-2t} \;&,\; \vec{b}=\binom{5t-1}{3} \\ \vec{a}\cdot \vec{b} &= a_1b_1+a_2b_2 \\ \vec{a}\cdot \vec{b} &= 1\cdot (5\cdot 1-1)+(-2\cdot 1)\cdot 3\;,\;t=1 \\ \vec{a}\cdot \vec{b} &= \;? \end{align*}

b)

\begin{align*} \vec{a}\cdot \vec{b}=0 &= 1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3 \\ t &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.