Matematik

cirklens ligning

31. maj 2020 af Sabina1232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg har lidt svært ved at isolere y i cirklens ligning. Hver gang jeg gør det får jeg to led y^2 og 2yb som jeg ikke helt hvordan jeg skal gøre?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2020 af peter lind

Løs den som en andengradsligning med y som ubekent og alt andet som konstanter


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Cirkelligning:}&(x-a)^2+(y-b)^2=r^2\\\\ \textup{\O vre halvcirkel:}&y=b+\sqrt{r^2-(x-a)^2}&b<y<b+r\\\\ \textup{Nedre halvcirkel:}&y=b-\sqrt{r^2-(x-a)^2}&b-r<y<b \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2020 af ringstedLC

Betragt de tre led og se ligheden med Pythagoras:

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2 &= r^2 \\ \sqrt{(y-b)^2 }&= \pm\sqrt{r^2-(x-a)^2} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.