Matematik

Fp9 hjælp til 3 opgaver :)

01. juni 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogle der kan hjælpe mig med 

1.2

1.3

1.4

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Skærmbillede (214).png

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. juni 2020 af mathon


Svar #2
01. juni 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

hov ja jeg kan se at jeg har glemt at sende 1.4

se vedhæftet :)

Vedhæftet fil:Skærmbillede (215).png

Brugbart svar (2)

Svar #3
01. juni 2020 af StoreNord

Er du sikker på, at du ikke også skal ha hjælp til at skrive dit navn?        :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2020 af Soeffi

#0. Har du hele sættet?


Brugbart svar (2)

Svar #5
01. juni 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llllr} 1.1&\textup{Tjent i marts:}&\left (\textup{24 timer }\right )\cdot \left ( 88.92\; \frac{\textup{kr}}{\textup{time}} \right )=&\textup{kr}&2\,134{,}08\\\\ 1.2&\textup{Udbetalt i marts:}&\left ( 2131{,}08\; \textup{kr} \right )\cdot 0.92=&\textup{kr}&1\,963{,}35\\\\ 1.3&\textup{Antal timer beregnes:}&x\cdot 88,92 \cdot 0.92=2500\\\\&& x=\frac{2500}{88,92 \cdot 0.92}=&\textup{timer}&31 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juni 2020 af Soeffi

#0. Opgave-teksten redigeret sammen:

1.4) Skal nok forstås som: Med hvilket antal ugentlige timer kommer hun tættest på 35.300 kr. om året uden at overskride dette beløb?

Ordet "tjene" tyder på at der menes: før arbejdsmarkedsbidrag er trukket fra?! ..ellers skulle der nok stå "få udbetalt" i stedet for "tjene".

Vedhæftet fil:1964705.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
01. juni 2020 af Lukassssssss

HVorfor lige 0,92?


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. juni 2020 af ringstedLC

#7: Forskellen på "tjent" og "udbetalt" er 1 - 8% = 0.92


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. juni 2020 af mathon

1.4

                        \small \small \begin{array}{llllr} 1.4&\textup{Antal timeri alt:}&x\cdot \left (88,92\;\frac{\textup{kr} }{\textup{time}} \right ) =35\,300\;\textup{kr}\\\\&& x=\frac{35\,300\;\textup{kr}}{88,92\;\frac{\textup{kr}}{\textup{time}} =397\;\textup{timer}\\\\ \textup{antal timer pr uge}\\ \textup{i gennemsnit:}&\frac{397\;\textup{timer}}52\;\textup{uger}}=7\;\textup{timer }38\;\textup{min} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} 1.4&\textup{Antal timer \aa rligt}\\& \textup{for at tjene kr 35\,300}&\frac{35\,300\;\textup{kr}}{88.92\;\frac{\textup{kr}}{\textup{time}}}=397\;\textup{timer}\\\\& \textup{gennemsnitligt antal }\\& \textup{timer pr arbejdsuge:}&\frac{397\;\textup{timer}}{40\;\textup{uger}}=10\;\frac{\textup{timer}}{\textup{uge}} \end{array}


Svar #11
02. juni 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

#10 hvad er dette?


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juni 2020 af Soeffi

#10.


Svar #13
02. juni 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Tusind tak alle sammen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. juni 2020 af Soeffi

#13.

Hvis man forudsætter, at hun arbejder 52 uger om året, så bliver timetallet: (35.300 kr)/(52 uger·88.92 kr/time) = 7,6 timer


Svar #15
02. juni 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Okay tak skal du have :) 


Svar #16
02. juni 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Men dette er ikke en del af opgaven ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2021 af Fabel6358

Hvorfor er det at man dividere med 40 uger og ikke 52 ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2021 af mathon

Fordi et "arbejdsår" er på 40 uger og et leveår er på 52 uger.


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. maj 2021 af Soeffi

#18. Fordi et "arbejdsår" er på 40 uger...

Hvor har du det fra?


Skriv et svar til: Fp9 hjælp til 3 opgaver :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.