Matematik

Procentvækst på x-aksen i potensfunktioner

02. juni 2020 af GretelKaiser - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og bøvler lidt med potensfunktioner. Jeg er i tvivl om, hvordan x vokser i procent. Er det den samme procentmæssige vækst hver gang? Hvad afhænger væksten af? - er det udelukkende eksponenten eller grundtallet?

På forhånd mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2020 af peter lind

se formel 116 og 117 side 21 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2020 af Capion1

f (x) = bxa
f (cx) = b(cx)a = bcaxa = caf (x)
Når x gøres c gange så stor, gøres funktionsværdien ca gange større.


Skriv et svar til: Procentvækst på x-aksen i potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.