Matematik

Hjælp til vektorer

08. juni 2020 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig dette spørgsmål??

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2020 af PeterValberg

\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}

\widehat{\vec{a}}=\widehat{\binom{a_1}{a_2}}=\binom{-a_2}{a_1}

Deraf følger, at tværvektoren til vektor a er:

\widehat{\vec{a}}=\binom{-(-4)}{5}=\binom{4}{5}

\vec{b}=\binom{12}{15}=3\cdot\binom{4}{5}=3\cdot\widehat{\vec{a}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. juni 2020 af MadeleineA

Tak, kunne ikke lige finde ud af at vedhæfte det

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. juni 2020 af AMelev

Alternativ:

For egentlige vektorer gælder, at  \vec b=k\cdot \widehat{\overrightarrow{a}}\Leftrightarrow \vec b\parallel \widehat{\overrightarrow{a}}\Leftrightarrow \vec b \perp \vec a
Undersøg, om \vec b \perp \vec a, FS side 11 (53)


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.