Matematik

Polynomier: find samtlige løsninger i hånden

24. juni 2020 af ty16 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har vedhæftet min opgave. Jeg har problemer med at løse opgave c.. 

Jeg er i tvivl om hvordan jeg starter eller hvilken form jeg skal bruge? 

Vedhæftet fil: Lad pz.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2020 af janhaa

z^2+6z+10=0\\ \\ z=-3\pm i


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2020 af janhaa

in c) use the so called abc formula :=)


Svar #3
24. juni 2020 af ty16

Okay jeg er med nu.. 

det var altså z^2 + 6z + 10 jeg skulle bruge, hvilket også ligner az^2 + bz + c

og derfra bruge diskriminanten og løsningsformlen.. 

tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2020 af mathon

        \small \small \begin{array}{lllll}& z^2+6z+10=0\\\\& z=\frac{-6\mp\sqrt{6^2-4\cdot 1\cdot 10}}{2\cdot 1}=\frac{-6\mp\sqrt{-4}}{2}=\frac{-6\mp\sqrt{(-1)\cdot 2^2}}{2}=\frac{-6\mp\sqrt{-1}\cdot 2}{2}=\frac{-6\mp \textit{\textbf{i}}\cdot 2}{2}= -3\mp \textit{\textbf{i}}\\\\ \textup{Samtlige l\o sninger}\\\\\textup{til }&z^3+9z^2+28z+30=0\\ \textup{er:}\\&z=\left\{\begin{matrix} -3\\-3- \textit{\textbf{i}} \\ -3+ \textit{\textbf{i}} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Polynomier: find samtlige løsninger i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.