Kemi

Ligevægtskonstant

12. juli 2020 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Har brug for hjælp please..

2,54 g of I2 are added to 1 dm3 of a 0,50 mol·dm-3 aqueous solution of KI and the solution is allowed to reach equilibrium. At this point 9,8·10-3 moles of [I3]- are present. Determine the equilibrium constant, assuming no change in solution volume on adding solid I2.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juli 2020 af mathon

..."no change in solution volume"... som er 1 dm3 = 1 L

   dvs {antal mol} er lig med {den molære koncentration}

                 \small \begin{array}{llll} \underset{\textup{0.50\;mol}}{\underbrace{I^-\,_{\textit{(aq)}}}}\;+\;\underset{\textup{2.54 g}}{\underbrace{I_2\,_{\textit{(s)}}}}&\rightleftharpoons&\underset{\textup{0.0098 mol}}{\underbrace{{I_3}^-\,_{\textit{(aq)}}}}\\\\\\ \underset{\textup{0.50\;mol}}{\underbrace{I^-\,_{\textit{(aq)}}}}\;+\;\underset{\textup{0.010 mol}}{\underbrace{I_2\,_{\textit{(s)}}}}&\rightleftharpoons&\underset{\textup{0.0098 mol}}{\underbrace{{I_3}^-\,_{\textit{(aq)}}}}\\\\\\ \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}& \frac{\left [ {I_3}^- \right ]}{\left [ I^- \right ]\cdot \left [ I_2 \right ]}&=\frac{0.0098\;M}{\left ( (0.50-0.0098) \;M\right )\cdot ((0.010-0.0098)\;M)}=99.9592\;M^{-1}\approx100\;M^{-1}\\\\ \textup{ligev\ae gtskonstant:}&&\begin{array}{lll} K_{\ae q}&=100\;M^{-1}\end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.