Kemi

uparret elektronpar

15. juli 2020 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

Hey 

I dannelse af ionen NaCl, bindes chloratomerne sammen til Cl2 molekyler, altså dichlor, hvormed den afstemte reaktion bliver 2Na + Cl2 --> 2NaCl.

Hvorfor bindes chloratomerne sammen til dichlor-molekylet?

Altså jeg forstår det som at chlor har en uparret elektronpar og ved Cl2 er elektronsystemet stabilt. Men hvorfor danner natrium ikke na2, nu hvor natrium også har en uparret elektronpar

håber det giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Atomer i 5., 6. og 7. hovedgruppe med mange valenselektroner supplerer op til 8 }\\ \textup{elektroner og bliver negative ioner.}\\\\\\ \textup{Atomer i 1. (H undtaget) ), 2. og 3. hovedgruppe med f\aa \ valenselektroner afleverer }\\ \textup{elektroner, s\aa \ n\ae styderste skal opfylder duet- eller octetreglen og danner positive ioner.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Kloratomerne bliver ikke bundet sammen og NaCl er ikke en ion. Ved dannelsen af NaCl opløses bindingen i Cl2 og de to kloratomer modtager hver en elektron fra natrium.

Klor er en gas, der består af Cl2-molekykler. Natrium er et metal, der er på krystallinsk form. En metalkrystal består af metalioner, der er positivt ladede. De "manglende" elektroner flyder rundt i krytallen som en gas. Natrumatomerne dannes altså ikke molekyler.


Skriv et svar til: uparret elektronpar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.