Kemi

Puffer

21. juli 2020 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe :-)

Du har 1,00 L eddikesyre (CH3COOH) med en koncentration på 1,00 M. Desuden har du 200 gram kaliumacetat.
Du ønsker at fremstille så stor en mængde puffer som muligt så du vil gerne bruge enten al eddikesyren eller al kaliumacetat.

Hvilken mængde skal du tage af det reagens som opbruges fuldstændigt for at fremstille en puffer med en pH på 5,37?

pKA (CH3COOH) = 4,76

Svarmuligheder: 

750 mL eddikesyre

50 gram kaliumacetat

500 mL eddikesyre

150 gram kaliumacetat

250 mL eddikesyre

100 gram kaliumacetat


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{reaktantstofm\ae ngder:}\\ &n(CH_3COOK)=\frac{200\;g}{98.1423\; \frac{g}{mol}}=2.038\;mol\\\\& n(CH_3COOH)=\left ( 1\;L \right )\cdot \left ( 1\;\frac{mol}{L} \right )=1\;mol\\\\\\ \textup{pufferligning:}&pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )\\\\& \frac{n_b}{n_s} =10^{pH-pK_s} \\\\\\& \textup{Regn selv videre} \end{array}


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.