Matematik

Design af balkon

02. august 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Jeg har en lille opgave som har nogle med at design en balkon..

" Fra facade skal den gå 2 meter ud . Areal af balakon skal være 10 m^2 . Arkitekten får den ide at tegne balakonen som anden gradsfunktion af typen f(x)= ax^2 +c .

Vi skal besteme forskrift for den paablen , idet areal skal være 10 m^2  " 

Svar: Jeg har top punkt (0,2) og jeg kan se at f(x) = ax^2 + 2 . Jeg kan breuge integral og sætte areal til 10 men får jeg 3 ubekent nemlige x1, x2 og a  , da 10= \int_{x1}^{x2} ax^{2} +2 dx

hvordan kan jeg gå videre med løsning:

Tak på forhånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2020 af peter lind

Der gælder også at p(x1) = p(x2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. august 2020 af mathon

                   \small \int_{0}^{2}(a\cdot x^2+2)\,\mathrm{d}x=10


Svar #3
02. august 2020 af DeepOcean

#1 Ja og hvordan kan jeg bruge den info til løse opgave ?

Svar #4
02. august 2020 af DeepOcean

#2 hvordan har du fundet ud at interval skal være fra 0 til 2 ?

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. august 2020 af peter lind

ax2+2 =0 <=> x1=-kvrod(2/a) ∨ x2=kvrod(2/a)


Svar #6
02. august 2020 af DeepOcean

..


Svar #7
02. august 2020 af DeepOcean

#5 Tak for det , Jeg har løst opgave


Skriv et svar til: Design af balkon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.