Fysik

Hjælp til Fysik C skriftlig aflevering

11. august 2020 af flottelise - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg har en opgave som driller mig en lille smule.

Jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig med opgaven.

Jeg har regnet effekten ud opgave a),men jeg er i tvivl om det hedder J/s eller om det hedder Watt.

Jeg fik 332KJ til 3320000J og 3min til 180s.

Effekten får jeg til at være 3320000J/180s=18,44

Og det er her at det hele går galt for mig.

Her er et billede af opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. august 2020 af OliverHviid

Du har ikke vedhæftet billedet af opgaven.


Svar #2
11. august 2020 af flottelise

Her er den 


Svar #3
11. august 2020 af flottelise

Undskyld søde


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2020 af ringstedLC

#0 Elektrisk effekt opgives i enheden W (Watt), men kan beregnes som J/s.

a) Skriv kJ, ikke KJ. Ellers korrekt metode, men forkert udregning (kJ → J og division). 1 kJ = 1000 J og en typisk elkedel bruger 1.5 - 2.3 kW.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. august 2020 af Krollo (Slettet)

For det første er J/s og W det samme.

a)
P=\frac{E}{\Delta t}=\frac{332*10^3J}{3*60s}=1844,4W


Svar #6
11. august 2020 af flottelise

Ok mange tak


Svar #7
11. august 2020 af flottelise

Nu er det opgave b som driller mig en del.


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} b)&\\&\textup{Energi:}&E=P\cdot t=\left ( 1400\;\frac{J}{s} \right )\cdot \left ( 525\;s \right )=735\,000\;J=735\;kJ \end{array}


Svar #9
11. august 2020 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen allesammen 


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. august 2020 af ringstedLC

b) og c) Isoler den efterlyste i:

\begin{align*} P &= \frac{E}{t} \\ E &=... \\ t &=... \end{align*}

d) Spørgsmålet kan deles op i to som undersøges hver for sig:

- Den hurtigste opvarmning.

- Den opvarmning, der kræver mindst energi.


Svar #11
11. august 2020 af flottelise

ok


Svar #12
11. august 2020 af flottelise

Ok dvs. at jeg skal dividere med 470W med 1000 kJ? eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. august 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} c)&\\&\textup{Tid:}&t=\frac{E}{P}=\frac{10^6\;J}{470\;\frac{J}{s}}=2127.66\;s=35\;\textup{min}\; 27.7\;\textup{sek} \end{array}


Svar #14
12. august 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen


Svar #15
15. august 2020 af flottelise

Hejsa allesammen igen

Nu har jeg lavet spørgsmål d, men jeg er tvivl om jeg har skrevet en korrekt forklaring til spørgsmålet, eller om det er noget værre sludder som jeg har skrevet. Jeg håber at der er nogen søde og venlig sjæle som kan hjælpe med at formulere forklaring korrekt. 

Her er et billede af forklaringen

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. august 2020 af ringstedLC

Sammenfatning:

     Elkedel:  332 kJ, 3 min.

Grydemaks.:  735 kJ, 8:45 min.

     Gryde2: 1000 kJ, 35:28 min.

Din tvivl er grundløs; tallene taler for sig selv og din forklaring på forskel mellem gryde og elkedel holder.

Du kunne også prøve at forklare, hvorfor de to metoder med gryden forløber som beskrevet. Tip; tænk over, om der også er andre "ting", der opvarmes.


Svar #17
15. august 2020 af flottelise

Ok Tusind tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik C skriftlig aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.