Matematik

gang ind i parenteserne

16. august 2020 af bakamabo02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har sat med denne i alt for langt tid.

3a (b - a) *2 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2020 af Jones2929

Du ganger den første del med 2 først, mener jeg

3a (b - a) *2 = 6a(b-a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2020 af Jones2929

Og så kan den vist ikke reduceres mere, hvis ikke jeg tager fejl


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2020 af PeterValberg

#0 Hvordan ser opgaven ud? 

er det:   3a(b-a)^2

eller er det:   3a(b-a)\cdot2

Det er nemlig ikke helt ligemeget :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2020 af PeterValberg

Enten er det:

3a(b-a)^2=3a(b^2+a^2-2ab)=3ab^2+3a^3-6a^2b=3a^3-6a^2b+3ab^2

eller også er det:

3a(b-a)\cdot 2=6a(b-a)=6ab-6a^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2020 af Jones2929

Jeg vil lige rette mig selv, i forlængelse af det, som Peter siger.

Det er forkert, at 6a(b-a) ikke kan reduceres mere. Der er ikke en brøkregneregel til det, men det er rigtigt, at den kan reduceres ved at gange ind i brøken


Skriv et svar til: gang ind i parenteserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.