Matematik

redegør for, at g(x)=x^3 har en vendetangent for x=0 vha en grafisk analyse af g(x). (hvad er definitionen af vendetangent?)

17. august 2020 af kemc - Niveau: A-niveau

redegør for, at g(x)=x^3 har en vendetangent for x=0 vha en grafisk analyse af g(x). (hvad er definitionen af vendetangent?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Vendetanget er,}\\ \textup{n\aa r }g{\,}''(x)=0\\& \begin{array}{lllll} g(x)=x^3\\\\ g{\,}'(x)=3x^2\\\\ g{\,}''(x)=6x \end{array}\\ \textup{Vendetangent}\\ \textup{kr\ae ver:}\\& \begin{array}{lllll} g{\,}''(x)=6x=0\\\\ \end{array}\\ \textup{dvs}\\& \begin{array}{lllll} x=0 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2020 af StoreNord

Vedhæftet fil:Vendetangent.png

Skriv et svar til: redegør for, at g(x)=x^3 har en vendetangent for x=0 vha en grafisk analyse af g(x). (hvad er definitionen af vendetangent?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.