Matematik

Handler om lineær sammenhæng

22. august 2020 af Maria0283494 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet med en opgave i rigtig lang tid, den lyde4r sådan her:

For en lineær sammenhæng y=ax+b gælder, at hældningen er dobbelt så stor som b-værdien, og at den rette linje går gennem punktet (2;3).

Bestem ved beregning a og b?

Nogle der kunne forklar hvad man skal? ville være en stor hjælp. Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af Mathias7878

Idet at hældningskoefficienten, a, er dobbelt så stor som startværdien, b, gælder, at

\frac{1}{2}a = b

hvilket du kan indsætte som b-værdien i den lineære sammenhæng samt punktet (x,y) = (2,3) for dermed at isolere a. Når du har isoleret a, kan du bestemme b som

b = y-ax

- - -

 

 


Svar #2
22. august 2020 af Maria0283494 (Slettet)

Forstår ikke hvad jeg skal sætte ind i de forskellige forskrifter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2020 af Mathias7878

Ved at indsætte punktet (x,y) = (2,3) samt (1/2)a = b i den lineære sammenhæng har man, at

3 = a \cdot 2 + \frac{1}{2}a

hvormed du burde kunne isolere a. Når du har gjort det, har du alt, hvad du skal bruge for at bestemme b. 

- - -

 

 


Svar #4
22. august 2020 af Maria0283494 (Slettet)

Okay tusind tak Mathias for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2020 af Sofia0294

forstår ikke denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2020 af ringstedLC

#0

For en lineær sammenhæng y=ax+b gælder, at hældningen er dobbelt så stor som b-værdien, og at den rette linje går gennem punktet (2;3).

Det fremhævede betyder:

\begin{align*} a &= 2\cdot b\Downarrow \\ y &= a\cdot x+b \\&=2\cdot b\cdot x+b \\ P_y &= 2\cdot b\cdot P_x+b \\ 3 &= 2\cdot b\cdot 2+b \\ 5b &= 3 \\ b &= \;?\Rightarrow a=2\cdot b=\;? \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2020 af Sofia0294

Når okay tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Handler om lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.