Kemi

Oxidationstal

22. august 2020 af Lasse123jo - Niveau: C-niveau

Hej, 

Hvad er oxidationstallet for Fe i denne forbindelse:

Fe2O3

Mit bud:

Altså oxygen må have oxidationstallet -II, så jeg kan opstille denne ligning:

0=x+(3*(-2))

0=x-6

x=6

Er oxidationstallet så 6 eller skal jeg dele det med 2, da der er 2 Fe (jern) atomer? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Jern ( Fe )  i Fe2O3 har oxidationstallet +3


Svar #2
22. august 2020 af Lasse123jo

#1

Jern ( Fe )  i Fe2O3 har oxidationstallet +3

Hvordan er det helt præcist man kommer frem til det? :)

Kan man skrive ligningen sådan her:

0= 2x-6

6=2x

x=3

Eller ? :)

Og tusinde tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#2
#1

Jern ( Fe )  i Fe2O3 har oxidationstallet +3

Hvordan er det helt præcist man kommer frem til det? :)

Kan man skrive ligningen sådan her:

0= 2x-6

6=2x

x=3

Eller ? :)

Og tusinde tak!!

              Det ser rigtigt ud. Du kunne også have skrevet Fe , der hvor du har x.

             Og x=3 er det samme som x= +3 , så Fe+++ eller Fe3+


Svar #4
22. august 2020 af Lasse123jo

#3
#2
#1

Jern ( Fe )  i Fe2O3 har oxidationstallet +3

Hvordan er det helt præcist man kommer frem til det? :)

Kan man skrive ligningen sådan her:

0= 2x-6

6=2x

x=3

Eller ? :)

Og tusinde tak!!

              Det ser rigtigt ud. Du kunne også have skrevet Fe , der hvor du har x.

             Og x=3 er det samme som x= +3 , så Fe+++ eller Fe3+

Mange tusinde tak!


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.