Matematik

ligninger og procent

22. august 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gå and med opgave b her (jeg har lavet a):

I 2006 opgjorde man Danmarks skovareal til 6000 km .

a) Opstil en model for udviklingen i skovarealet, når det antages, at det vokser med 0,3% om året.
Bestem skovarealet i 2089 ifølge denne model.

2 Folketinget satte i 1989 som mål, at skovarealet i 2089 skulle være 8600 km .

b) Hvad skal den gennemsnitlige årlige procentvise stigning være i perioden 2006-2089, hvis skovarealet i 2089 skal nå op på 8600 km2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af peter lind

(8600 - areal i 2006)*100/areal i 2006 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{Totalstigning i pct.}&(8600-\textup{areal i 2006})\cdot 100/(\textup{areal i 2006})\\\\ \textup{Gennemsnitlig }\\ \textup{\aa rlig stigning}\\ \textup{beregnes af:}&8600=6000\cdot (1+r)^{83} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2020 af janhaa

 I 2006 opgjorde man Danmarks skovareal til 6000 km^2.


Svar #4
23. august 2020 af math082r (Slettet)

#2

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{Totalstigning i pct.}&(8600-\textup{areal i 2006})\cdot 100/(\textup{areal i 2006})\\\\ \textup{Gennemsnitlig }\\ \textup{\aa rlig stigning}\\ \textup{beregnes af:}&8600=6000\cdot (1+r)^{83} \end{array}

hvor kom 83 fra?


Svar #5
23. august 2020 af math082r (Slettet)

#4
#2

                 \small \begin{array}{lllll} \textup{Totalstigning i pct.}&(8600-\textup{areal i 2006})\cdot 100/(\textup{areal i 2006})\\\\ \textup{Gennemsnitlig }\\ \textup{\aa rlig stigning}\\ \textup{beregnes af:}&8600=6000\cdot (1+r)^{83} \end{array}

hvor kom 83 fra?

nevermind har regnet det ud


Skriv et svar til: ligninger og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.