Matematik

Reducering + lineær funktion

23. august 2020 af Maja2503 - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke er helt sikker på, at jeg har løst rigtigt. Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. Jeg har fået udtrykket til bc.  

Derudover har jeg også en anden opgave, der lyder således:

En lineær funktion er givet ved f(x)=2*x-5

a) Bestem f(11)

b) Løs ligningen f(x) = 1

Jeg har aldrig lært, hvordan sådan en opgave skal løses. Derfor kunne det være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare mig, hvordan den skal løses. 

På forhånd tak for hjælpen. 

Vedhæftet fil: bc.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af janhaa

a) f(11) = 2*11 - 5 = 17

b) 2x-5 = 1

2x = 6

x = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2020 af Mathias7878

Du skal bare gange b ind i parentesen ved at gange b med hvert led inde i parentesen

b \cdot (c - b) - b^2 = b \cdot c + b \cdot (-b) -b^2 = \ ?

- - -

 

 


Svar #3
23. august 2020 af Maja2503

#2

Du skal bare gange b ind i parentesen ved at gange b med hvert led inde i parentesen

b \cdot (c - b) - b^2 = b \cdot c + b \cdot (-b) -b^2 = \ ?

Mange tak for hjælpen:) Kan det passe, at resultatet bliver bc-2b2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2020 af Mathias7878

#3 netop. 

- - -

 

 


Svar #5
23. august 2020 af Maja2503

#1

a) f(11) = 2*11 - 5 = 17

b) 2x-5 = 1

2x = 6

x = 3

Mange tak for hjælpen:) Men kunne du måske uddybe opgave b? Jeg har aldrig lært, hvad det vil sige at f(x) = 1. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2020 af Mathias7878

Du har opgivet en funktion på formen f(x) = 2x-5 og bliver bedt om at løse ligningen f(x) = 1. Du ved jo, hvad f(x) er lig med, så det erstatter du bare og får at 2x-5 = 1. Så skal du jo bare isolere x. Dette kan du f.eks. gøre ved at lægge 5 til på begge sider og dividere med 2 på begge sider. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducering + lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.