Matematik

andengradsligning, nogen som ved hvordan jeg løser den her opgave???

23. august 2020 af freja9292 - Niveau: B-niveau

Bestem tallet a, så andengradsligningen a·x^2-40·x+10=0 har en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af ringstedLC

Ligningens diskriminant d bestemmer antallet af løsninger:

\begin{align*} d &>0\Rightarrow \text{to\,l\o sninger} \\ d &=0\Rightarrow \text{en\,l\o sning} \\ d &<0\Rightarrow \text{ingen\,l\o sninger} \\ d &= b^2-4ac \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2020 af mathon

                 Bestem tallet a, så andengradsligningen a·x^2-40·x+10=0 har en løsning

eller
                 Bestem tallet a, så andengradsligningen a·x^2-40·x+10=0 har én løsning ?


Skriv et svar til: andengradsligning, nogen som ved hvordan jeg løser den her opgave???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.