Matematik

vektorer!!! jeg forstår ikke hvordan man gør, nogen som vil vise det??

23. august 2020 af freja9292 - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem i planen er givet ved to punkter A(-3,7)  og B(5,-10)  samt en vektor a ?= (-7over2))  Bestem arealet af parallelogrammet udspændt af (AB) ?  og a ?   

Bestem koordinatsættet til projektionen af  (AB) ?  på a ?


Svar #2
23. august 2020 af freja9292

det var ikke til stor hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2020 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} &\overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 5-(-3)\\ -10-7 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\-17 \end{pmatrix} \\\\ \textup{Udsp\ae ndt areal:}&A_{par}=\begin{Vmatrix} 8 & -7\\ -17& 2 \end{Vmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2020 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Projektionen }\\ \textup{af }\overrightarrow{AB}\textup{ p\aa \ }\overrightarrow{a}=&\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2020 af mathon

           \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Projektionsvektoren }\\ \textup{af }\overrightarrow{AB}\textup{ p\aa \ }\overrightarrow{a}=&\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |^2}\cdot \overrightarrow{a}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 18 og 13 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektorer!!! jeg forstår ikke hvordan man gør, nogen som vil vise det??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.