Matematik

Skæringspunkt

26. august 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej 

Ved ikke lige helt hvordan jeg skal løse denne opgave, hvordan beregner man skæringspunktet på denne måde? 

Nogle der har nok viden til at hjælpe mig? Tusind tak på forhånd :)

Se gerne vedhæftet


Svar #1
26. august 2020 af Sofia0294

Dette er opgaven

Vedhæftet fil:Skærmbillede (8).png

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Grafen skærer x-aksen når f(x) er lig med 0. Du skal derfor løse ligningen:

f(x) = 0  <=>

bx - 5b = 0  <=>

bx = 5b  <=>

x = 5

Så skæringspunktet mellem grafen for f og x-aksen er altså punktet (5,0).


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.