Matematik

Hvor stor er forskellen mellem deres maksimalpuls ifølge formlen?

28. august 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg sidder med en opgave som skal kunne regnes i hånden, men forstår ikke helt hvordan.

opgaven lyder på: 

sammenhængen mellem en persons maksimalpuls og allder beskrifes med formlen: P=-0,7 x X+208 , 15<X<85

P er personens maksimalpuls, målt i slag pr minut, og X er personens alder i år
to personer har en alderes forskel på 10 år 

a) hvor står er forskellen mellem deres maksimalpuls ifølge formelen? 

jeg går ud fra jeg skal bruge formlen for en linær funktion ? 

skal jeg så bare sætte 10 ind på x's plads  = f(x) = -0,7 x 10 + 208  eller f(10) = -0,7 x X + 208 ? 

eller er jeg helt forkert på den :-) 

på forhånd tak! 

Sandra 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2020 af Capion1

f (x)  =         p =  - 0,7x + 208                  for personen, der er x år
f (x + 10)  = p =  - 0,7(x + 10) + 208       for personen, der er x + 10 år
                      =  - 0,7x + 201


Svar #2
28. august 2020 af sandrai

Det forstår jeg ikke helt? 


Svar #3
28. august 2020 af sandrai

#1

f (x)  =         p =  - 0,7x + 208                  for personen, der er x år
f (x + 10)  = p =  - 0,7(x + 10) + 208       for personen, der er x + 10 år
                      =  - 0,7x + 201

Det forstår jeg ikke helt kan du sætte forklaring på :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2020 af Capion1

f (x) - f (x + 10) = 7 slag/min
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg ved ikke, hvorfor #1 har skrevet "=p" i begge linier. Det er forkert, for p kan ikke have to forskellige værdier samtidig, så glem, at det står der.

Fra anden line til tredie linie har #1 ganget -0,7 ind i parentesen og derefter regnet det samlede konstantled ud. Forskellen på det og udtrykket i første linie er det resultat, du søger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2020 af Capion1

For hvert 10'år vi bliver ældre, falder maks.pulsen med 7 slag/min iflg. denne funktion.


Svar #7
28. august 2020 af sandrai

Jeg kan ikke helt se hvor i for de 7 slag fra

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

-0,7(x-10) = -0,7x - 0,7*10 = -0,7x - 7


Skriv et svar til: Hvor stor er forskellen mellem deres maksimalpuls ifølge formlen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.