Kemi

Oxidationstal

28. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil spørger om der ikke er 1 som har lyst til at hjælpe mig med at forstå oxidationstallet på :

H2CO3   . 

Jeg er ikke god til ligninger og forstår ikke stykket :   Carbon får oxidationstallet: x+ 3(-2) = -2 = 4.

Henviser til linket:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=686984

Håber i alle har en god fredag og tak for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} x+2\cdot (+1)+3\cdot (-2)=0\\\\ x+2-6=0\\\\ x-4=0\\\\ x=4 \end{array}


Svar #2
29. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay ja, men nu bliver jeg nødt til at spørger, hvordan ved du at stykket hedder:

x + 2• (+1) + 3(-2) = 0

I linket står der: om oxidationstallet for : 

c) H2CO3
Hydrogen får oxidationstallet 0
Oxygen får oxidationstallet: -2, da grundstoffet er bundet til et mindre elektronegativt grundstof.
Carbon får oxidationstallet: x+ 3(-2) = -2 = 4

Jeg er lige begyndt med at lærer om oxidationstallet og ved ikke hvor man får 3 fra, hvor kommer + 3 fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2020 af mathon

c) H2CO3
Hydrogen får oxidationstallet +1
Oxygen får oxidationstallet: -2, da grundstoffet er bundet til et mindre elektronegativt grundstof.
Carbon får oxidationstallet: x + 2·(+1) + 3·(-2) = 0

                                            x = 4


Svar #4
29. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay  forstår godt der er

2H+   : oxidationstal          2

O3  :  2 •3  =                     6

2-6             =                -4   

Jeg kan ikke få det til at give          + 4

#1. Næste linje giver            :        x = -4

Hvorfor bliver                       :       x  =   4                her til sidst


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. august 2020 af OliverHviid

#4 Du ved at dit regnestykke skal give 0 da ladningen er 0. 

O3 bidrager med -2*3= -6

H2 bidrager med 1*2= 2

Tilsammen giver det: -6+2= -4

Dvs. C skal have et oxidationstal sådan at -4+x=0, og det ses så at Cs oxidationstal må blive 4.


Svar #6
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay nu er jeg vist helt med på det stykke. Tak for din rigtig gode forklaring.

Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.