Kemi

Ligevægt

28. august 2020 af marielinge - Niveau: A-niveau

Hey - hvordan løser jeg delopgave b? Vil ikke have svar, men fremgangsmåde. Ingen værdier er givet for reaktanter eller produkter. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllllll}a)\\& A_2+B_2\; \longrightarrow \;2\,AB&&&&\frac{\left [ AB \right ]^2}{\left [ A_2 \right ]\cdot \left [ B_2 \right ]}=K_c\\\\\\& A_2+2\,B\; \longrightarrow \;2\,AB&&&&\frac{\left [ AB \right ]^2}{\left [ A_2 \right ]\cdot \left [ B \right ]^2}=K_c \end{array}


Svar #3
29. august 2020 af marielinge

Jeg har løst a.. Det er b jeg har brug for hjælp med..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2020 af mathon

Du må ligge inde med yderligere oplysninger, der muliggør beregning af ligevægtskonstanternes værdi.


Svar #5
29. august 2020 af marielinge

Der er desværre ikke givet yderlige oplysninger.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2020 af janhaa

b)\\ K_{c1}=\frac{1^2}{3^2}=1/9\\ \\ K_{c2}=\frac{4^2}{2*3^2}=8/9\\


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2020 af Soeffi

#3... Det er b jeg har brug for hjælp med..

Rumfanget kendes ikke, men er ens for alle stoffer.

Vedhæftet fil:1971472.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2020 af Soeffi

#7.

Rumfanget sættes til V.

1) [A2] = n(A2)/V = 3/V, [B2] = 3/V og [AB] = 1/V. Dvs.: K = 1/9.

2) K = 8/(9·V).


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2020 af Soeffi

#8...2) K = 8·V/9

Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.