Matematik

Ligninger

30. august 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse denne ligning, men har ingen ide om hvordan jeg skal gøre eftersom, at x er i potens. 

2*1,1^x=4 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} 2\cdot 1.1^x&=&4\\\\ 1.1^x&=&2\\\\ \log(1.1)\cdot x&=&\log(2)\\\\ x&=&\frac{\log(2)}{\log(1.1)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2020 af MandenMedMangeHatte

x


Svar #3
30. august 2020 af Planteelsker

Men er x=log(2)/log(1,1) virkelig et svar, eller skal jeg regne ud hvad det så bliver?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2020 af mathon

                        \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll} x&=&\frac{\log(2)}{\log(1.1)}& \textup{er den eksakte l\o sning}\\\\ x&=&7.27254& \textup{er l\o sningen med 5 decimaler} \end{array}


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.