Fysik

Hjælp til fysik c skriftlig opgave

30. august 2020 af flottelise - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg har en fysik skriftlig opgave modul 2. Og jeg har et spørgsmål som driller mig rigtig meget. Jeg håber at der ville være nogen som kunne hjælpe mig det her. Det er en påstand som jeg skal finde ud af om den er sandt eller falsk. 

Her er påstanden:

På forhånd tak


Svar #1
30. august 2020 af flottelise

Hej igen 

Nu jeg har noget som jeg er tvivl om i min fysik C aflevering, og det er om jeg har regnet rigtgt eller forkert. 

Jeg har følgende oplysinger: Ekin=1/2*64*4,82 og dette får jeg til at blive 737.28 J eller 7,4kJ.

Her er et billede af opgaven:

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2020 af ringstedLC

a) Ekin = 737.28 J = 0.737 kJ ≠ 7.4 kJ


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

737.28 J = 737.28 / 1000 = .737 = .74 kJ


Svar #4
30. august 2020 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen


Svar #5
30. august 2020 af flottelise

Mener du ikke 0,74 kJ Forår2020?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#5

Mener du ikke 0,74 kJ Forår2020?

                 Jo, men jeg bruger . i stedet for , 

                .74 kj er det samme som 0,74 kj


Svar #7
30. august 2020 af flottelise

Så er det c) som driller mig en lille smule 


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#7

Så er det c) som driller mig en lille smule 

               Den mekaniske energi = ( Potentielle energi + Kinetisk energi )

              Har du beregnet den potentielle energi i opgave b ?


Svar #9
30. august 2020 af flottelise

Når okay


Svar #10
30. august 2020 af flottelise

Ok tusind tak for hjælpen 


Svar #11
30. august 2020 af flottelise

Ja det  har jeg


Svar #12
30. august 2020 af flottelise

Nu er det bare d) der driller


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. august 2020 af ringstedLC

d) Ved foden af bakken er Epot omdannet til ekstra Ekin:

\begin{align*} E_{mek} &= E_{pot}+E_{kin} \\ E_{mek} &= \tfrac{1}{2}\,m\,v^2 \\ v^2 &= \frac{E_{mek}}{\frac{1}{2}\,m}=\frac{2\cdot E_{mek}}{m} \\ v &=\;? \end{align*}


Svar #14
31. august 2020 af flottelise

Ok mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til fysik c skriftlig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.