Matematik

find a og b og hvad fortæller de?

01. september 2020 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

opgaven lyder således: 

Et mobiltelefonabonnement med fri SMS koster 83 kroner, hvis man taler 120 minutter om måneden. Det koster 107 kroner, hvis man taler 180 minutter om måneden.

Der er en lineær sammenhæng mellem taletiden x og prisen y.

Bestem tallene a og b, og opskriv ligningen for den lineære sammenhæng.

Her har jeg lidt svært ved at bestemme a og b og jeg synes jeg er lidt forvirret med hvad der er hvad her. altså er 120 0g 107 b værdierne eller? og som i kan se på det vedhæftede billede har jeg prøvet mig frem men uden held. Kan nogen hjælpe mig er så forvirret? og facit siger at a er 0,4 og b er 35, men hvordan?
Hvad fortæller tallene a og b om mobilabonnementet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2020 af peter lind

se formler+tegning på side 5 i din formelsamling


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2020 af ringstedLC

#0: I din anden opgave (https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1972133) havde du ét punkt og b-værdien opgivet og skulle så bestemme a. Rådet var, at b-værdien gav dig yderligere et punkt, (0, b).

Her får du to talpar, dog pakket lidt ind, men se at y = pris (kr.) og x = taletid (min.). Så har du:

\begin{align*} y &= a\cdot x+b \\ \text{Pris} &= a\cdot \text{tid}+b \\ a &= \frac{\text{Pris}_2-\text{Pris}_1}{\text{tid}_2-\text{tid}_1} \end{align*}


Svar #3
02. september 2020 af nutellaelsker

Ahh ok tak. Nu forstår jeg det. I appreciate :)

Skriv et svar til: find a og b og hvad fortæller de?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.